Velikonoce

Hody hody doprovody,
vejce dávno vyšly z módy!
Řeknem si to na rovinu:
Dneska místo albuminu
Dáme radši petku piva.
Aspoň ten tvar že jim zbývá.

Tyhle krásné vejčité petky jsou prosím pěkně naplněné desítkou ale, polotmavou dvanáctkou, světlou třináctkou a ale patnáctkou, vše z produkce pivovaru Hostivar. Někoho by možná napadlo podle jména, že ten pivovar bude v Hostivaři. A taky že jo, můžete se klidně poplácat po rameni.

Zde je důkaz, že jsme tam opravdu došli. A děkujeme Mildovi, že nám odhalil tenhle pro nás zatím utajený kout Prahy a provedl nás příjemnou procházkou kolem přehrady. Místy to tam dokonce vypadalo jak v opravdický přírodě.

Cestou jsme taky narazili na pravýho Démona (dost možná je to von, je to von, pražskej démon).

Ale né že si budete myslet, že furt jenom pijem. Taky stíháme pozorovat jaro.

Dokonce i u nás na balkóně už se probouzí. Konkrétně tohle budoucí mojito… ehm, máta.

Rozrůstá se nám rajčatová pěstírna. Stále ještě můžeme nabídnout sazeničky žlutých citrónových rajčat, kdyby někdo měl zájem, stačí si říct. Červený odrůdy už jsou asi všechny zamluvený.

A taky kdyby někdo chtěl papričku, stačí říct. Buď odrůdu „naše“ a nebo speciální odrůdu „odvětví“, pojmenovanou podle místa zakoupení papriček, ze kterých jsme následně vybrali semínka. Pro ty, kdo to nepochopili, doporučujeme přečíst si název speciální odrůdy ještě jednou a pomalu, pak by to mělo naskočit.

Jelikož se malá Pražačka (respektive néužtakmaládokoncetéměřvelkáalepořádještětamenší Pražačka, abychom byli politicky korektní) je teď novopečenou členkou softballového týmu Joudrs (což je mimochodem nejlepší tým v Česku, teda asi něco jako třeba Manchester United ve fotbale v Anglii), jsme teď taky softballoví fanoušci.

A trénovalo se už minulý víkend, zatímco se Pražák mořil ve službě. Děti trénovaly odpaly a Pražačka focení.

To proto, že tenhle týden se už fotilo na ostro. V rámci integrace do infrastruktury dostala Pražačka za úkol nafotit pohárový turnaj žen. A Pražák svou prostou přítomností na tribuně zvýšil počet diváků zhruba o 5%, což taky není k zahození.

Je to trochu jiná disciplína, než fotit makro kytiček, ale vyzkoušet se musí všechno.

Mezi jednotlivými zápasy jsme se šli projít po Bohnicích, kde mají Joudrs svůj stadion. A spatřili jsme několik pozoruhodností. Například tuto novostavbu. Pravítka prý už taky vyšla z módy.

A kdybychom bývali měli hlad, mohli jsme se i lahodně osvěžit.

Trocha pouličního umění:

Ale i trocha přírody:

A nějaký to kvetení.

A to je tak všechno. Už jenom doufáme, že nám počasí a pracovní vytížení taky brzy dovolí navštívit tu naši vesnici. Naštěstí tam je všechno kvetení o nějaký ten týden pozadu, tak nám snad nic neuteče.

Tak se mějte hezky.

 

Zpět na hlavní stránku.

 

Napsat komentář