Pražáci v Praze

Co dělají Pražáci o víkendu v Praze? Vrtají se v…

Ve zdi samozřejmě. Přidělavají si totiž nový poličky, aby měly kde bydlet další kytky. Akorát když zrovna v místě, kde chcete vrtat, je ve zdi nějakej šutr nebo co, dopadne to s vrtákem takhle….

 

Prémium kvality do betonu no. Ale nakonec to dopadlo dobře. Orchidejím místo na parapetu nedělalo dobře, bylo na ně moc prudký sluníčko. Tak se přestěhovaly. A uvolnily místo bazalce a lichořeřišnici a lobelkám, který jsme vyseli do truhlíků.

Zatímco z ložnice máme skleník a pěstírnu, tak z obýváku se teď stala soukromá galerie. Pražačka vytiskla  linoryty, od kterých se dochoval linozdroj, a ozdobili jsme jima celou stěnu.

Během pracovního týdne samozřejmě děláme taky domácí úkoly. Malý Pražáček měl za úkol vystříhnout pět inzerátů. Tak jsme mu trochu pomohli a žasli jsme…

Pražák je hlavně rád, že jakožto zdravotník může jít na sezónu třeba kombajnovat. A kdybyste někdo sháněl zkoušečku na baterky, tak stačí sehnat taky třeba jen menší kazetové rádio.

Už nám vykvetl tulipán.

Jako vrchol všeho jsme se rozhodli, že nám nestačí obyčejný výborný celozrnný chleba z domácí pekárny, ale že musíme vyzkoušet taky kváskový chleba z trouby.

Takhle vypadá kvásek přes noc vykvašený. Jestli to takhle vypadá správně, nevíme. Je to vpodstatě žitná mouka a voda a práce kvasinek.

Takhle vypadá chleba před kynutím v ošatce, respektive v plastové napodobenině ošatky od firmy Tescoma. A takhle to dopadlo. Povedl se nám upéct perfektní chleba neotřelého a netradičního tvaru. Normální bochník holt dělá každej…

No dobře, prostě byl ten náš trochu rozpláclej, ale do příště to určitě vychytáme. Beztak už je celej snědenej. Zahájili jsme totiž grilovací sezónu, i když zatím jen na balkóně.

Tak to je asi tak všechno pro tenhle týden. A kdybyste třeba někdo nevěděl, kam se vrtnout, půjčíme vám náš vrták.

 

Zpět na hlavní stránku

 

Napsat komentář