Pečeme kočičky

Duben se nezapřel a nadělil nám pravé aprílové počasí. Jenže co si s ním počít? Když prší (nebo dokonce pršosněží), tak je vyzkoušeno že je nejlepší činností zalézt do postele. Ale když vyleze sluníčko, tak se nám chce vylézt taky…. No tak jsme to nakonec taky tak nějak nakombinovali.

V jednom ze záchvatů aktivity jsme se rozhodli upéct kočku.

Vždycky při pečení chleba ten prostředek oproti okrajům trochu poklesne, což dá vzniknout kočičím ouškům. Pro všechny, koho zajímá náš ultratajný megazdravý recept – dali jsme ho na samostatnou stránku, stačí klikonut sem, nebo se tam dostanete přes menu „Jak se dělá“ vpravo nahoře.

V dalším ze záchvatů aktivity si Pražák ostříhal přerostlou listnatou obludu na něco, co se trochu víc podobá stromku čili budoucí bonsaji.

A kdo pozná, co je tohle? Nápověda. Komu to příjde jako bazalka, tak ať se pozorně podívá, jestli nemá trochu šikmý oči.

Jako sladkou tečku jsme si vyrobili domácí zmrzlinu.

Mražené višně, vejce rozšlehané s cukrem, trocha 40% smetany.

Nasekaná hořká čokoláda… a zmrazit v zmrzlinovači.

Byli jsme mimochodem taky na zmrzlinu v Angelato… vyzkoušeli jsme několik zajímavých příchutí. Pražačce chutnala avokádová, zatímco Pražák ani nezaregistroval, jestli nějakou chuť měla. Slaný karamel a mango neurazily, ale v téhle kategorii u nás stále vítězí Creme de la Creme v Husově ulici. Zajímavá kombinace byl vlašský ořech s parmazánem.

No a na úplný závěr ještě nějaké to ponaučení žejo. Takže. Věděli jste, co je to ramlice? Není to ani samička operační paměti, ani (jak si myslel Pražák) beranidlo (z anglického battering ram) pro ženy, je to prosím pěkně samička od králíka. A dle wikipedie je její název odvozen od německého rammeln což prý znamená hovorové slovo pro páření…

Tak a teď když to víte, tak můžete jít klidně spát.

Mějte se hezky velice a pěstujte třeba králice!

 

 

Zpět na hlavní stránku

 

 

1 komentář: „Pečeme kočičky

Napsat komentář