Mango

Tak nám dorazila všechna naše objednaná semínka.

Je to celkem asi 42 pytlíčků. Ale nám to stejně není dost. Abychom to zaokrouhlili na 44, museli jsme chtě nechtě udělat zmrzlinu.

Něco nám totiž říkalo, že v těchhle mangách bude taky semínko k zasazení. Tak jsme mango rozebrali…

… a taky že tam něco bylo – a byla to pecka! Pecku jsme taky rozmontovali a tím jsme získali jednak semínko…

… a jednak luxusní papouščí zobák.

Za malý poplatek ho možná budeme půjčovat. Dá se do toho třeba i nenápadně smrkat, když si takhle vykračujete po ulici a zrovna náhodou u sebe nemáte kapesník.

Semínko je zasazené a čekáme. Mangovníček prý vyroste snadno, ale prvních květů se dočkáme nejdřív za 8 let. To bude Pražačka s Pražákem asi tak slavit 15. výročí společního pražení. Napadlo nás zasadit ještě ananas, který prý plodí po 3 letech, což vychází na krásné kulaté 10. ananasové výročí. Zapomeňte na ty zlaté a diamantové blbosti, odteď je to ananas a mango!

Zmrzlina dopadla dobře. Udělali jsme jí podle receptu na jahodovou zmrzlinu, jen místo jahod dali mango. Příště bychom asi zkusili nějakou variantu bez smetany, která tu chuť možná až příliš zjemňuje. Na celý proces se můžete podívat tady:

A pozor – soutěž! Kdo si pamatuje, co jsme zasadili minulý týden a co nám už mezitím vyklíčilo, tomu jednu sazeničku toho cukrového melounu věnujeme. Podmínka je, že si pro ni musí přijet. Nabídka platí do rozdání zásob.

Taky pro vás máme slibovaný recept na donuty. Klikněte sem, otevře se to v novém okně. Nebo to můžete najít přes menu vpravo nahoře, kde je napsáno „Jak se dělá…“

A na závěr pro vás máme takový svého druhu Rorschachův test. Co v tom vidíte?

Své tipy nám pište do komentářů, stejně tak i odpovědi na soutěžní otázku! Nebo i dotazy, kdybyste chtěli poradit s pěstováním papoušků. Ale předem upozorňujeme, že výše zdokumentovaný exemplář papouška je neprodejný.

A hlavně se mějte pěkně!

 

Zpět na hlavní stránku.

 

2 komentáře: „Mango

  1. Tedaaaa ! Vaše květinové a další nápady jsou k nepřekonání, stejně jako jsou super komentáře….
    Moc děkujeme – jste nejlepší „vylepšovatelé“ nálady !
    Teď už aby honem začalo jaro.
    Zdraví J+J

    To se mi líbí

Napsat komentář