Kočičí semínka

A je to tady. Pražák konečně přišel na to, jak se stát pánem tvorstva. Teda pánem kočičího tvorstva… což je ale stejně lepší, než být, řekněme třeba pánem lidstva. Řešení bylo celkem jednoduchý a narazili jsme na něj při objednávce semínek. Inzerovali tam tenhle obrázek. A Pražák měl jasno: to jsou přece kočičí semínka!

Šanta kočičí- Nepeta cataria- semena šanty- 15 ks

Obrázek převzat z osiva-semena.cz

Původní plán – vypěstovat si spoustu kočiček – Pražačka svým pragmatizmem zcela zhatila. Pražák se ale nedal. Nějakým záhadným způsobem se nám do objednávky zatoulalo jedno balení semínek šanty kočičí… Je zcela a naprosto jisté, že jakmile ji vysejeme a ona vyroste, ovládneme všechny kočky v okolí!

Taky jsme si koupili Mercedes F1. Za 56 korun 5 semínek. Vyrostou nám prej takovýhle formule.

Rajče Mercedes F1 - tyčkové rajče - Lycopersicon lycopersicum - prodej semen

Obrázek převzat z osiva-semena.cz

No a ještě jsme objednali dalších 40 různých semínek letniček a trvalek a zelenin… nebo ovocí? Tady bysme totiž potřebovali váši pomoc. Je rajče zelenina nebo ovoce?

Ani strejda Google si není moc jistej. A teta Wiki říká, že botanicky spíš ovoce, usnesením Evropského parlamentu taky ovoce, ale rozhodnutím Nejvyššího soudu USA zase zelenina. No takže je to na vás.

Leden je nejvyšší čas na předpěstovávání papriček. My jsme se teda rozhodli že budeme velcí pěstitelé a zasadili jsme taky pecky z manga a avokáda. A taky kousek něčeho chlupatýho (kočičky né!), co kdesi ulovila Pražačka. Myslíme si, že je to nějaký druh klematisu.

Taky si pěstujeme zmrzlinu.

Ne pardon, tu vlastně nepěstujeme, tu jsme si dali ve městě. Mangová a levandulová, slaný karamel a chilli čokoláda. No ale jestli nám vyrostou všechny zasazený semínka, tak jednou si je vlastně i vypěstujem.

Tady vidíte, že pěstujeme i kultůru. Byli jsme se podívat na výstavu Czech Press Photo na Staroměstské radnici.

Tohle není aktuální fotka. Je někdy z léta. Tehdy jsme si dojeli do Ostravy pro stůl za 100 korun.

Takhle ho tehdy Pražačka obrousila a odlakovala. A dneska přišla opět jeho chvíle.

Mimochodem Uměleckoprůmyslový závod v Rousínově byl prý v šedesátých letech největší a nejmodernější v střední a východní Evropě. To jim holt do toho ještě nefušovala Pražačka…

Některé drobnosti se musely opravit tmelem.

A nakonec to takhle krásně dopadlo.

Vypadá jako nový a máme z něj radost, tak jsme mu na oslavu nultých narozenin koupili na Rohlík.cz i tyhle slušivé tulipány. A aby nebyl stůl samotný smutný, nalakovala mu Pražačka i židli.

Další židli si Pražačka připravuje na linoryt.

Kromě nábytku a kočiček a semínek jsme expandovali taky do oblasti donutů. Tohle byl pokus číslo jedna, který jsme dělali v týdnu.

Pražačka říká, že je to vlastně docela jednoduché. Právě se chystá smažit dávku číslo dva, tak vám snad během týdne dáme recept a fotku, jak to dopadlo. Jestli to teda Pražák do tý doby nesní.

A na závěr vyhlašujeme soutěž! Je to soutěž o nejlepšího čtenáře. A taky rovnou slavnostně vyhlašujeme vítěze za loňský rok… tramtarará! vítězem se stává Jirka, který nejen že všechno po nás trpělivě čte, ale dokonce nám vždycky i něco hezkého napíše. A my mu děkujeme za přízeň a posíláme mu malou pražáckou odměnu.

A mějte se všichni hezky.

A taky, chlapci a děvčata, pěstujte koťata!

 

Zpět na hlavní stránku

 

 

 

 

 

 

 

9 komentářů: „Kočičí semínka

  1. Zdravim z ČB, předem se omlouvám Jirkovi – nechci aby muj první příspěvek působil jako snaha něco dohánět ba dokonce Jirku porazit.(😂😂😂) Musím ale zareagovat.
    Kdyby měl někdo zájem o fantastický recept na ovocný salát z okurek, paprik, rajčat a fazolí – rád se o něj podělím ;D

    To se mi líbí

  2. Tak především – DĚKUJI ZA OCENĚNÍ ! To se mi stalo naposled při vysvědčení ze 6.třídy ve Velešíně…. Otec ocenil samé jedničky z předmětů. Až později se provalilo (po dotazu ředitele, co říkal otec vysvědčení – kromě jedniček z předmětů svítila dvojka z mravů (tedy z chování, v dnešní řeči)…. Otec to neobjevil, až ředitel to vykecal. On totiž musel přepsat hotové vysvědčení ! A zavinil si to sám :
    Spolužák Bürger mne zlobil, vyšel za třídy a když zazvonilo, musel se přece vrátit do třídy, ne? Já čekal na něho za dveřmi s mokrým špinavým hadrem na utírání tabule. Po zazvonění se otevřely dveře, já hadrem udeřil – a místo Bürgera tam byl ředitel ve špinavé dederonové košili a hadrem kolem krku…. A šel přepsat mé vysvědčení. Nevyprávějte to dětem školou povinným. Ale teď pochvala na správném místě : Tu zaslouží Pražačka Martina za nádherný stůl, židli a další super výtvory !!! A sázejte, sázejte….
    Moc jste nás zase potěšili ! Díky ! J+J

    Líbí se 1 osoba

      1. Když si zrovna myslím, že je zelenina, tak mi připadá slanější a trpčejší,zatímco když jsem v období, kdy ho považuji za ovoce, tak mám dojem, že je sladší.

        To se mi líbí

Napsat komentář