Výlet na jih

Tak už jsme vám chyběli, co? Minulý víkend jsme sice ochutnali ten nejlepší hamburger (pokud budete mít cestu přes Černý most, musíte taky vyzkoušet) a užili si koncert, 

… což bylo super, ale nic moc ke psaní… takže tenhle víkend vám to vynahradíme – přinejmenším množstvím fotek. Jo a taky nám mezitím začaly konečně dozrávat rajčata.

Tento víkend máme tu čest vám představit speciálního hosta.

Aha, počkat, to není on, to je pavouk, který obsadil svatozář Jana Nepomuckého na mostě v Rožmberku. (A pro ty zasvěcené je to prej taky pokéstop nebo možná gym…)

Jo to taky asi není, on ale už jsme aspoň blíž… (konkrétně v českokrumlovském Mázhausu na stěně).

Ano, ano, přátelé, to je on, sám šéfkuchař a Pražákův ctěný bratříček. Pokud chcete ochutnat to nejlepší jídlo, obraťte se na něj! Třeba tohle rybí velouté. Velouté je prostě polívka, jen tak pro pořádek, ale zní to líp. (Pan šéfkuchař by vám teda určtiě vysvětlil, že to zase úplně to samé nebude, no, ale jen se ho dojeďte zeptat a ochutnat.)

Tohle je telecí maso, které by na lepším talíři vypadalo líp, na chuti mu to ale neubralo.

Každopádně ti bystřejší z vás již jistě pochopili, že jsme se tento týden vydali do jižních Čech. Pražačka tam dálkově pokračuje ve studiu a zbytek Pražáků to pochopil jako pobídku k výletu.

V Českém Krumlově by chtěl žít každý… nebo tak nějak.

Město je to opravdu krásné a každý si tam najde svoje.

I ti, kteří zrovna neobdivují architekturu…

… romantická zákoutí…

… jiná romantická zákoutí…

… nebo různé jiné detaily…

… byli z výletu nadšení a chtějí se tam vrátit – prej je tam totiž strašně moc pokémonů. Ale i vládce pokémonů se nám podařilo na chvílli odlákat od chytání.

Hlavně při návštěvě středověké kovárny,

… kde si vykoval dokonce i vlastní pokébal… ehm… teda … hřebík.

Není to jen tak, vyfotit si chodbu s lampičkama. To musí jeden čekat, než tam nepřekáží žádný lidi. A že se člověk teda načeká, ono totiž z nějakého divného důvodu je zrovna na takových místech jako třeba krumlovský zámek lidí pořád spousta.

Do kašny leckdo pro štěstí hází mince – zkusili jste tam ale hodit třeba dítě?

Ještě procházka zámeckou zahradou…

… a je to.

Tohle už je z dnešního dopoledne, kdy jsme vzali ztečí hrad Rožmberk.

To je on.

Helmy – akorát pro každýho jedna.

Strop v rytířském sále.

Asi oblíbený domácí mazlíček Petra Voka nebo jiného z Rožmberků. (Nejspíše hybrid vzniklý křížením slona se štikou.)

Hezká ulička, čili malebnost sama.

No a pak už zase v hlavní roli náš šéfkuchař.

Na závěr jedna rada. Bráško, pořiď si pořádnej zámek.

Brekeke.

A všichni se mějte hezky.

 

Zpět na hlavní stránku.

 

 

 

 

1 komentář: „Výlet na jih

  1. Tak to si pište! Už jsme byli nedočkaví a kontrolovali chytrou mašinku (převzal jsem od vojáků v chlupatých uniformách ve složitém a smutném roce 1968-oni původně tak označovali splachovací WC, já užívám pro počítač). Chovali jsme se s Jarkou jako praví „závisláci“ ….Ovšem jsme odměněni – Č. Krumlov a Rožmberk jsou mimořádně fotogenický, přidáme-li zručnost fotografa a ochotu účastníků zájezdu- je zážitek dokonalý. Jo, v Rožmberku jsem míval jednoho ze strýců Frantu s tetou Adélkou. Rád jsem zavzpomínal… A ještě více smekám před všemi, kteří v minulosti (a někdo nese „pochodeň“ dál) uměli různá užitečná a krásná řemesla. A zaplať Bůh, spousta toho přežilo navzdory husitům, Hitlerům, budování komunismu a dalším pohromám…. A my se můžeme opravdu „kochat“ nad tím,
    co lidé umějí. (když chtějí)…..
    Mějte se všichni moc fajn ! J+J

    To se mi líbí

Napsat komentář